Нестандартен подход: розово в интериора

Нестандартен подход: розово в интериора

22 юни 2018

Розовото е може би един от най-чувствените и деликатни цветове, които много хора харесват. В същото време то е изключително разнообразно - това е цветът на всички момичета, които обожават Hello Kitty и цвета на възрастните жени, които просто използват няколко други интерпретации. Разбира се, популярността на розовото в интериорния дизайн просто не познава граници: можете да декорирате цели стаи, като се започне от пода и се завърши с тавана, а също и да се поставят изключително чувствени акценти.Този цвят може перфектно да се побере във  всяка стая в къщата,за да я превърнете в истински "бонбон".Лесно е да се предположи, че името на цвета идва от царското цвете - розата. Този цвят се получава чрез смесване на червени и бели цветове и на свой ред има много нюанси, например лилаво, пурпурно, фуксия и т.н.
  Струва си да се има предвид значението на този цвят по отношение на психологията и цветната терапия. От неговите положителни характеристики могат да се идентифицират женственост, зрялост и удобство, но от отрицателната - ветровитост и грозота. Разбира се, розовият цвят е символ на любов, романтика, доброта, нежност и страст. Той допринася за усещане за комфорт, мир, помага да се отървете от обсебващите мисли, но също така е чувствителен цвят. Между другото, в такава религия, като католицизма розов е цветът на щастието и радостта. И в интерес на истината, този цвят е в състояние да предизвика в човек усмивка, нежност и позитивност. Помнете поне тези емоции, които преживявате, когато видите малко момиче в розова рокля и с прекрасни плитки. Трябва да се отбележи, че розовото предпочита социални положителни екстроверти. Нищо чудно, че има такава поговорка: "Той вижда света през розови очила", което означава да погледнем към света с наивен, искрен, понякога безгрижен поглед. Ето защо, хората, които не обичат розово, в живота евентуално са повлияни от стереотипи. Хората, които не харесват или дори мразят този цвят, обикновено са груби, студени и ненужно сериозни. Розовият цвят се използва активно в цветовата терапия: той се използва за подмладяване на тялото и помага за подобряване на настроението!
  Така че, що се отнася до розовото, то трябва да се използва много внимателно, така че да не пресича границата на сладкия и романтичен интериор. Ако решите за тъмно розов фон, а след това го комбинирате изключително с неутрални нюанси, светлият и сочен пурпурен цвят ще даде на интериора луксозен облик.
  Разбира се, крайният резултат от търсенето на дизайна зависи не само от ясно избрания нюанс на розовия цвят, но и от правилната комбинация с други цветове. Помислете за най-успешните от тях.
  Розово + бяло.Бял цвят  - това е класика, която ще украсява всеки интериор и ще разрежда дори и най-тъмните цветове. Но розовото е достатъчно приятен светъл цвят, така че белотата само ще го допълни леко и ще удвои усещането за мекота, нежност, ефир и свежест.
  Розово + крем. Тази комбинация представлява самото въплъщение на женствеността и нежността.
Розово + сиво. В дует със сив цвят леко розовият оттенък изглежда много изгоден и изключително благороден. Тази комбинация може да бъде допълнена от изобилие от огледала или мебели с ковани метални елементи. Този интериор ще бъде много спокоен. Въпреки това, ако искате, винаги можете да направите малко "експлозия" със светлите аксесоари.
  Розово + жълто. Тази комбинация е подходяща или за специални интериори в стила на поп арт, или ще се вмества добре в детската стая. Слънчево жълто и деликатно розово в една стая ще развесели дори най-скучния и тъжен човек на планетата.
  Розово + зелено. Ако искате да получите най-свежият интериор, изберете тази комбинация, за да се справите със задачата с огромен успех. Подходящ е за декориране на трапезария, кухня и всекидневна.
  Розово + червено. Тази комбинация от цветове може да се нарече много женствена и страстна. От една страна, розовато е нежно и романтично, а от друга - червено - енергично и вълнуващо. Повярвайте ми, една спалня, декорирана в такива цветове, ще се превърне в най-любимото място в къщата.
  Розово + синьо. Свикнали сме с факта, че розовото е цветът на момичетата, а синьото е цветът на момчетата, но комбинацията от тези цветове изглежда неестествено и неправилно за нас. Можем да ви уверим - това е погрешна концепция. Тази комбинация изглежда много свежа и творческа, само защото не е съвсем позната.
  Розово + черно. Това е една от най-добрите комбинации. Розовото в тази версия изглежда много по-брутално и подобен интериор може  да си позволи не всеки човек.
  Ако се страхувате да не прекалите с  розовият цвят, но в същото време искате той да бъде на всяка цена във  вашата всекидневна, трапезария или спалня, тогава имате един изход - използването на розови акценти. Лампата с розов цвят изглежда не само много красива, но и създава приятна романтична светлина в стаята. Прекрасните декоративни възглавници, спретнато подредени на бял диван, ще изглеждат нежни и сладки. Не лошо се вписват в интериора и свежи цветя, най-доброто от всичко, разбира се, рози, подредени в цялата площ на стаята. А детската стая може да бъде украсена с плюшени играчки и прекрасни въздушни завеси.
  Надяваме се, че успяхме да ви убедим,че розовият цвят може да украси интериора ви, да ви помогне да го направите много стилен, женствен, ефирен и светъл. Основното правило е: умело да се поставят акцентите и да не се прекалява.

Фейсбук е мястото,достъпно за всеки.Посетете нашата страничка и задайте своите въпроси,или разгледайте доставените от нас мебели,в дома на клиентите ни.

прочети още

Не изхвърляйте празните пластмасови бутилки.Ние ще ви дадем няколко идеи,как да превърнете отпадъка в нужна и ефектна домашна вещ.

прочети още

Сигурно отдавна мечтаете за свой басейн в двора на къщата си-направете си.

прочети още

Интериор според зодията

прочети още

Вярвате,или не,чудото на България:пророчицата Ванга е съветвала хората да държат определени предмети в дома си,за да са предпазени от злото и късметът винаги да ги следва!

прочети още