Нестандартен подход: розово в интериора

 Нестандартен подход: розово в интериора
22 юни 2018

Розовото е може би един от най-чувствените и деликатни цветове, които много хора харесват. В същото време то е изключително разнообразно - това е цветът на всички момичета, които обожават Hello Kitty и цвета на възрастните жени, които просто използват няколко други интерпретации. Разбира се, популярността на розовото в интериорния дизайн просто не познава граници: можете да декорирате цели стаи, като се започне от пода и се завърши с тавана, а също и да се поставят изключително чувствени акценти.Този цвят може перфектно да се побере във  всяка стая в къщата,за да я превърнете в истински "бонбон".Лесно е да се предположи, че името на цвета идва от царското цвете - розата. Този цвят се получава чрез смесване на червени и бели цветове и на свой ред има много нюанси, например лилаво, пурпурно, фуксия и т.н.
  Струва си да се има предвид значението на този цвят по отношение на психологията и цветната терапия. От неговите положителни характеристики могат да се идентифицират женственост, зрялост и удобство, но от отрицателната - ветровитост и грозота. Разбира се, розовият цвят е символ на любов, романтика, доброта, нежност и страст. Той допринася за усещане за комфорт, мир, помага да се отървете от обсебващите мисли, но също така е чувствителен цвят. Между другото, в такава религия, като католицизма розов е цветът на щастието и радостта. И в интерес на истината, този цвят е в състояние да предизвика в човек усмивка, нежност и позитивност. Помнете поне тези емоции, които преживявате, когато видите малко момиче в розова рокля и с прекрасни плитки. Трябва да се отбележи, че розовото предпочита социални положителни екстроверти. Нищо чудно, че има такава поговорка: "Той вижда света през розови очила", което означава да погледнем към света с наивен, искрен, понякога безгрижен поглед. Ето защо, хората, които не обичат розово, в живота евентуално са повлияни от стереотипи. Хората, които не харесват или дори мразят този цвят, обикновено са груби, студени и ненужно сериозни. Розовият цвят се използва активно в цветовата терапия: той се използва за подмладяване на тялото и помага за подобряване на настроението!
  Така че, що се отнася до розовото, то трябва да се използва много внимателно, така че да не пресича границата на сладкия и романтичен интериор. Ако решите за тъмно розов фон, а след това го комбинирате изключително с неутрални нюанси, светлият и сочен пурпурен цвят ще даде на интериора луксозен облик.
  Разбира се, крайният резултат от търсенето на дизайна зависи не само от ясно избрания нюанс на розовия цвят, но и от правилната комбинация с други цветове. Помислете за най-успешните от тях.
  Розово + бяло.Бял цвят  - това е класика, която ще украсява всеки интериор и ще разрежда дори и най-тъмните цветове. Но розовото е достатъчно приятен светъл цвят, така че белотата само ще го допълни леко и ще удвои усещането за мекота, нежност, ефир и свежест.
  Розово + крем. Тази комбинация представлява самото въплъщение на женствеността и нежността.
Розово + сиво. В дует със сив цвят леко розовият оттенък изглежда много изгоден и изключително благороден. Тази комбинация може да бъде допълнена от изобилие от огледала или мебели с ковани метални елементи. Този интериор ще бъде много спокоен. Въпреки това, ако искате, винаги можете да направите малко "експлозия" със светлите аксесоари.
  Розово + жълто. Тази комбинация е подходяща или за специални интериори в стила на поп арт, или ще се вмества добре в детската стая. Слънчево жълто и деликатно розово в една стая ще развесели дори най-скучния и тъжен човек на планетата.
  Розово + зелено. Ако искате да получите най-свежият интериор, изберете тази комбинация, за да се справите със задачата с огромен успех. Подходящ е за декориране на трапезария, кухня и всекидневна.
  Розово + червено. Тази комбинация от цветове може да се нарече много женствена и страстна. От една страна, розовато е нежно и романтично, а от друга - червено - енергично и вълнуващо. Повярвайте ми, една спалня, декорирана в такива цветове, ще се превърне в най-любимото място в къщата.
  Розово + синьо. Свикнали сме с факта, че розовото е цветът на момичетата, а синьото е цветът на момчетата, но комбинацията от тези цветове изглежда неестествено и неправилно за нас. Можем да ви уверим - това е погрешна концепция. Тази комбинация изглежда много свежа и творческа, само защото не е съвсем позната.
  Розово + черно. Това е една от най-добрите комбинации. Розовото в тази версия изглежда много по-брутално и подобен интериор може  да си позволи не всеки човек.
  Ако се страхувате да не прекалите с  розовият цвят, но в същото време искате той да бъде на всяка цена във  вашата всекидневна, трапезария или спалня, тогава имате един изход - използването на розови акценти. Лампата с розов цвят изглежда не само много красива, но и създава приятна романтична светлина в стаята. Прекрасните декоративни възглавници, спретнато подредени на бял диван, ще изглеждат нежни и сладки. Не лошо се вписват в интериора и свежи цветя, най-доброто от всичко, разбира се, рози, подредени в цялата площ на стаята. А детската стая може да бъде украсена с плюшени играчки и прекрасни въздушни завеси.
  Надяваме се, че успяхме да ви убедим,че розовият цвят може да украси интериора ви, да ви помогне да го направите много стилен, женствен, ефирен и светъл. Основното правило е: умело да се поставят акцентите и да не се прекалява.

Открийте ни в социалната мрежа

Фейсбук е мястото,достъпно за всеки.Посетете нашата страничка и задайте своите въпроси,или разгледайте доставените от нас мебели,в дома на клиентите ни.

прочети още

Знаеш ли какво можеш да направиш от пластмасови бутилки?

Не изхвърляйте празните пластмасови бутилки.Ние ще ви дадем няколко идеи,как да превърнете отпадъка в нужна и ефектна домашна вещ.

прочети още

Направи си сам:басейн от палети за по-малко от 200 лева.

Сигурно отдавна мечтаете за свой басейн в двора на къщата си-направете си.

прочети още

Интериор според зодията

Интериор според зодията

прочети още

Баба Ванга е съветвала хората винаги да имат в къщи тези предмети за късмет!

Вярвате,или не,чудото на България:пророчицата Ванга е съветвала хората да държат определени предмети в дома си,за да са предпазени от злото и късметът винаги да ги следва!

прочети още